Att tro på sig själv och sitt företagande

Just nu är jag inne i en process där jag funderar på vilken riktning jag skall ta sikte på med mitt lilla företag. Min plan framåt är att jag på sikt ska kunna gå ner i tjänst på mitt fasta jobb och köra eget resten av tiden. För att uppleva mer av den där friheten och lite mindre av det där ekorrhjulet som jag har pratat om tidigare. Jag tänker såklart fortsätta med mina yogakurser. Och skriva här. Det är ju det jag gör än så länge i mitt företag. Men sedan har jag typ tusen andra idéer till som jag vill utveckla. Bokstavligen tusen. 

Och det är ju kul. Förstås. Jag måste bara bestämma mig i vilken ordning jag skall börja. Så nu sitter jag och jobbar ganska intensivt med min affärsplan. Det är verkligen inspirerande men samtidigt rätt utmanande. Men jag gillar det. Att fundera, analysera och att drömma. Jag har ju drivit företag förut men på den tiden skrevs det inte någon affärsplan. Ibland kan jag fundera på det, om jag inte hade tyckte företagandet varit mycket roligare då för 25 år sedan, om jag hade haft en plan, satt upp konkreta mål. Jag tror faktiskt det. Istället la jag all min energi de åren på att bara tugga mig framåt, jobba på och kände oftast ingen större glädje eller inspiration i det jag gjorde. Det var helt okej, men inte mer än så liksom. 

Men den här gången gör jag det med en helt annan approach. OCH. Med ett helt annat självförtroende. Den här gången tror jag på mig själv och på mina idéer stenhårt. Och jag uttalar mina mål högt. Eller ja, jag skriver iallafall ner dem. Långsiktiga och kortsiktiga. Vad skall jag annars ta sikte på liksom? Jag har ganska klart för mig vad vill att mitt företag skall befinna sig inom ett år och inom fem år. Hissnande. Men peppigt som sjutton. Och coolt. Jag ser så tydligt vart jag vill i livet och då är mitt företag en stor och viktig del av det. Och jag ger blanka tusan i att jag är en medelålders tant och hur många som skakar på huvudet åt mig. Livet är här och nu, och det tänker jag leva fullt ut. Dessutom kommer jag jobba miiiinst 25 år till. Så jag har verkligen tid på mig att göra allt jag är nyfiken på! 

Det här skall bli såååå roligt och jag är så glad att jag har med er på resan!

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!