Nytt samarbete coming up!

Mycket roligt som landar just nu för lilla företaget.

Redan nästa vecka startar vi ett superroligt samarbete! Vi kommer från och med nästa vecka ansvara för mobilityträningen på världens bästa Crossfitbox! Crossfit Borgen i Alingsås. Vi kommer varje vecka ha förmånen att få coacha massor av härliga just där. Hur roligt???

Vad är mobility då? Ja, helt enkelt en form av mobilitets- och rörlighets träning. Inom crossfiten används begreppet mobility och man brukar säga att det är en hybrid mellan crossfit och yoga. Denna form av träning har inom crossfitvärlden ökat de senaste åren just för att den är ett sådant perfekt komplement till crossfiten och andra liknande högintensivt träningsformer och sporter. Att regelbundet träna sin rörlighet och att underhålla, töja och smörja sina muskler, bindväv, leder, senor och till och med skelett är ett vinnande koncept om man vill hålla sig skadefri oavsett vilken sport man utövar.

Kombinationen visar hur träning med mycket kraft, fart och explosivitet möter stillheten och mjukheten i yogan. Rent kroppsligt märker crossfitare ofta att man behöver mycket rörlighet för att kunna utvecklas och få ut maximal effekt av träningen. Många upplever att de blir stelare i kroppen när de bara utövar crossfit, eftersom det innehåller få flexibilitetsövningar. I stort sett alla övningar är i rörelseriktningarna fram, ner och upp medan vridningar och bakåtböjningar är mindre vanligt. Mobility kompletterar crossfit i och med att den sträcker ut och mjukar upp kroppen samtidigt som den ökar rörlighet i fler riktningar.

Det här skall förstås bli sjukt roligt och spännande. Det blir ett lite annat sätt att instruera än vanliga yogaklasser och en utmaning på så sätt. Men i och med att vi båda tränar just crossfit regelbundet så är det lättare att relatera till vad just en kropp som tränar crossfit behöver! 

Peppen på den hörni!

/Anna och Matilda

1 reaktion på ”Nytt samarbete coming up!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!