Stilla Yinyoga

Jag läser listor över de ”trendigaste” träningsformerna och konstaterar nöjd att yinyoga står högt upp på dem. Att det är inne att träna lugnt och stilla och inte bara flåsigt, svettigt och hårt (vilket jag i och för sig älskar lika mycket) men också att människor faktiskt på allvar börjar prioritera balansen i form av återhämtande yinyoga gör mig genuint lycklig.

Yinyoga är som att bli inlindad i bomull och känslan av mjukhet i kropp och sinne efter en timme är helt magisk. För mig handlar yinyoga så mycket om självkärlek. Att investera i sin egen hälsa och välmående. Och jag kan tycka att det är en av de finaste presenterna man kan ge sig själv. Det som tilltalar mig lite extra med yinyoga är att man till skillnad mot många andra yogaformerna inte på något sätt eftersträvar perfektion i positionerna, utan det finns lika många varianter av dem som det finns kroppar.

Yinyoga är en stilla yogaform som passar de allra flesta och positionerna utförs främst i sittande och liggande. Det är en modern yogaform med rötter i den tidiga yogatraditionen och den beskrivs ofta som en mix av indisk yogafilosofi, mindfulness och traditionell kinesisk medicin. 

Just i detta nu sitter vi planeringen inför höstens kurser och det är inte utan att jag längtar. Att få möta yogisar i stillhet och ha förmånen att guida dem till mjukhet i kropp och sinne är helt fantastiskt. Är du sugen på att testa så har vi ett par klasser på vår youtubekanal som du kan köra hemma och de passar både för dig som är nybörjare och dig som är van att utöva yinyoga.

Se nu till att ge dig själv en timme av självkärlek. Plocka fram lite kuddar och filtar att stötta upp kroppen med om du inte har några yogaprops hemma. Stäng av telefonen, sätt dig ner på mattan och bara gört. Fundera inte så mycket. Lovar att du inte kommer ångra dig!

Tryck gärna en tumme upp om du gillar passet och glöm inte att prenumera på kanalen för kommande pass!

Kram på dig! /Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!