Om oss

Vilka är vi? En mamma och en dotter. Anna och Matilda.

Vår övertygelse är att vi människor skulle nå en ökad hälsa om vi vore mer i stillhet lite oftare. Om vi blev bättre på att ta oss tid till återhämtning, vila och reflektion och om vi ökade vår medvetenhet om vår egen livsbalans mellan aktivitet och vila. Många livsstilssjukdomar och även upplevd ohälsa har en stark koppling till stress och press och här finns det mycket att jobba på. Både i form av kunskapsspridande och motivationsskapande.

Tillsammans kan vi inspirera varandra till ett liv där stillheten kan få en mer naturlig plats och bidra till ökad livskvalité och hälsa!

Anna

Anna Lundgren heter jag och är utbildad distriktssköterska och yogalärare. Jag arbetar som skolsköterska på en gymnasieskola och driver även vårt lilla företag Studio Stilla vid sidan av detta. Jag skulle säga att intresset för förebyggande hälsoarbete alltid har varit stort och genuint och jag är oerhört tacksam över att ha möjligheten att genom mitt yrke att få göra det.

Därför vill jag att det här skall få vara ett forum där stillhet och långsamhet får lov att vara i fokus. Bloggen kommer förhoppningsvis kunna motivera och peppa dig till att utmana gällande normer när det gäller livstempo. Kanske stressar du runt i livets ekorrhjul och undrar om det är det här som är livet. Kanske har du svårt att sova eller har andra stressrelaterade symtom. Kanske har du till och med blivit hunnit bli sjuk av din stress…

Kontakt: anna@studiostilla.se eller anna@alingsasidrottsklinik.se (när det gäller yogakurser)

Matilda

Mitt namn är Matilda Lundgren och jag är utbildad förskollärare. Jag skulle beskriva mig själv som en kreativ, driven och vänlig människa. Med åren har jag lärt mig att återhämtning och ett mer stilla liv är melodin för att hitta livsbalansen.


Varför Studion Stilla? Listan skulle kunna bli väldigt lång… Men för att börja någonstans så har jag märkt att det hektiska livet både på jobb och privat utmattar mig. Jag har en förmåga att ställa höga krav, hålla för många bollar i luften och glömma bort mig själv. Stilla betyder för mig att varva ner, meditera, yoga, landa, återhämta… you name it. Dessa verktyg har blivit livsnödvändiga för mig. Så detta kommer bli en utmärkt plats för mig att bidra med kunskap och visdom för att hitta ditt bästa jag.

Kontakt: matilda@studiostilla.se