Grön smoothie

Det senaste året så har jag snöat in helt på gröna smoothies. Jag kan till och med få värsta cravingen efter ett stort, illgrönt glas med nyttigheter. I synnerhet om mathållningen i övrigt varit lite för fattig på grönt några dagar. Kroppen liksom bara skriker efter goa växtfibrer, vitaminer, antioxidanter och andra göttigheter. Jag skulle säga att om man vill ge sin kropp det allra bästa så lägg till en grön dricka varje dag. Det behöver inte vara så mycket svårare än så!

Oftast blir det lite av vad som finns hemma i och den smakar aldrig exakt likadant som förra gången. Trixet för att få den god är enligt mig, att mixa den riktigt, riktigt slät för att undvika känslan av att dricka gräs. Och gärna ha i en avokado för att den skall bli extra krämig. OCH att servera den kall! Eller iallafall inte rumstempererad.

Oftast har jag i:

  • 1 avokado
  • 1 äpple (eller päron, eller kiwi eller annan valfri frukt)
  • Färsk spenat
  • Grönkål
  • Pressad citron eller lime ca en halv)
  • En bit färsk ingefära
  • Valfri vätska (vatten, kokosvatten, havremjölk eller liknande)

Mixa, mixa och mixa lite till! Och klunka 🙂 Mage och immunsystemet kommer skutta av glädje! Promise!

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!