Julefrid istället för julstress

Med en vecka kvar till julafton är det hög tid för dig att bestämma dig hur du vill fira den. På vilket sätt. Om du vill uppleva julefrid istället för julstress. Vi har listat några saker som kanske kan hjälpa dig på traven. Dock måste du agera själv om du brukar uppleva julen som stressig och i år vill uppleva den annorlunda.

  • Ta ett snack med nära och kära om att du i år kommer sänka dina krav på den perfekta julen. Mindre julklappar, mindre överflöd och mindre perfektion är a och o för en lugn och harmonisk jul. Familjen, släktingarna eller vännerna som du kommer fira med eller träffa under juldagarna behöver vara med på banan i synnerhet om du planerar in stora förändringar.
  • Boka inte in för mycket. Försök att inte flänga runt. Planera dagar då du faktiskt kan schava runt i pyjamas och bara ta det lugnt. På riktigt i år. Sluta sukta efter sådana dagar. Planera in dem på riktigt.
  • Se till att få till lite egentid. En promenad i skogen, ett yogapass på sovrumsgolvet, flera kapitel i en härlig bok. Prioritera vad DU vill göra. Se till att göra någonting för DIN skull. Varje dag. Prioritera inte bort det de närmaste veckorna. 
  • Städa kan du göra en annan gång. Plocka undan hjälpligt men förövrigt så kommer det ändå årets mörkaste veckor framöver så lite skit i hörnen kommer du inte se ändå. 
  • Tänk less is more. Alla mår bättre av mindre. Mindre mat, mindre klappar, mindre pynt och mindre stress. Tänk istället lugn, ro, stillhet, återhämtning. Använd det som mantra från och med idag. Det kommer troligen bidra till att det blir lättare att andas framöver. 

Om du brukar uppleva veckorna före jul och julhelgen som stressig så uppmanar vi dig verkligen att våga tänka annorlunda i år. Många pratar om att julen är barnens högtid och tror att de behöver vända sig ut och in för att barnen skall vara nöjda och glada. Men vi tycker att julen är ALLAS och vi lovar att eventuella ungar du firar med tycker att det är mycket mer värdefullt med en utvilad och närvarande pappa, mormor, faster eller morbror än med tusen julklappar eller en miljard gamla traditioner och måsten. Och gör de inte det så kanske du skall vara den vuxna i deras närhet som visar dem vad som är viktigt på riktigt <3

Kram Anna & Matilda

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!