Hur du skapar din nya morgonrutin

Att se till att ha en härlig och lugn stund på morgonen har för mig varit oerhört viktigt för mitt välmående och min hälsa. Genom att starta dagen på mitt allra bästa sätt ger jag mig själv de bästa förutsättningarna till att få en fortsatt bra och balanserad dag. Det är som att jag redan från start applicerar ett mindset om medveten närvaro och stillhet som sedan speglar sig resten av dagen.

Min morgonrutin har verkligen förändrat mitt liv. Jag mår så himla mycket bättre när jag dagligen utför min rutin, det är som att jag verkligen ser mig själv och lyssnar till mina behov. Jag ser det som är viktigt i mitt liv och gör därmed mer medvetna val under dagen. Jag känner mig så mycket mer tacksam över det jag reda har i mitt vilket också lugnar och ger mig känslor av glädje och kärlek. Så här vill jag dela med mig av mina bästa tips till dig som är sugen och kanske taggad på att skapa dig en egen morgonrutin:

Små steg
Mitt allra första tips till dig som vill komma igång med en ny morgonrutin är att börja smått! Det är väldigt ofta att vi kräver alldeles för mycket av oss själva, vi sätter höga mål och förväntningar som blir svåra att hålla sig till. Så mitt tips är verkligen att ta de små kliven. Att ha ett mål på att sitta på en filt på golvet i 3 minuter 5 dagar i veckan kan vara ett alldeles lagom mål. Testa med det lilla och bygg sedan på med tiden med vad du själv upptäcker att du gillar.

Ditt varför
För mig var det viktigt att utforma mitt varför. Att komma på varför jag tycker att det är viktigt att jag själv har en morgonrutin hjälper mig de tunga och svåra dagarna då jag helst av allt bara vill slippa sitta på den där meditationskudden. Att jag då kan påminna mig själv om varför jag tycker att det är viktigt gör det lättare att se nyttan av det under svåra stunder.

Förbered platsen
Ett annat steg kan vara att förbereda platsen du planerar att göra din praktik. Se om du inte kan mysa till din plats med lite ljus, någon filt, kudde, en växt eller annat som får dig att se fram emot att ta dig till platsen på morgonen.

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!