Hur skulle världen se ut?

Ibland undrar jag hur världen skulle se ut om alla människor med någorlunda regelbundenhet la sig ner på en mjuk yogamatta och gav sig hän. Släppte taget och lät andetaget ta plats. Lät kroppen, sinnet och hjärtat mjukna. Tror ni att folk skulle strida, kriga, och med hjärtan av sten låta andra lida. I det stora… I världskonflikter, i krig. Låta barn svälta och våldta, mörda och lemlästa för att äga mera makt. Och i det lilla… Snacka skit, skapa konflikter, misshandla, trycka ner, slå ihjäl…

Tänk om de snubbligaste av snubbarna i världen tog sig tid att kravla runt på en yogamatta ett par gånger i veckan… Jag tror att världen hade sett lite annorlunda ut. Naivt kanske… En utopi… självklart. Men ändå, det gör någonting med hjärtat att tillbringa tid där. Även deras kanske hade fått lite mer utrymme?

Sådana funderingar hjälper mig att inte tappa hoppet om mänskligheten vissa dagar…

/Anna

2 reaktioner på ”Hur skulle världen se ut?”

  1. Man undrar ju hur mötena mellan världens mäktigare ledare skulle se ut om de vore lika dimmiga i huvudet som jag är efter ett Yinyogapass ?.
    Ingen skulle ju orka bråka om nåt iallafall ??

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!