Hur det går med mitt köpstopp

Tänkte att jag skulle bjuda på en liten uppdatering kring mitt köpstopp nu när den första månaden av fyra har passerat. Köpstoppet är ju bara ett första steg på min väg mot att downshifta mitt liv rätt rejält. Men någonstans måste man börja och jag valde att göra det här. Och jag måste säga att denna första månaden har gått rätt bra ändå. Jag gjorde ett avsteg och köpte en skjorta som jag sprang på eftersom jag letat efter just en sådan och inte hittat någon tidigare och i rena farten åkte ett hårband (som jag verkligen inte behövde men har använt mycket) med. Så en skjorta för 299 kronor och ett hårband för 79 kronor landar min fuskshopping på denna månaden. För övrigt inga onödiga utgifter. Så jag är nöjd.

Så vad händer härnäst nu då? Förutom köpstoppet som flyter på vidare känner jag att det är dags att levla upp ett steg. Så kommande projekt blir att dra ner på min matkostnad. Den är, bortsett från min boendekostnad, den största utgiftsposten och så länge jag inte hittar något alternativt boende så är det den jag får börja med. Den är ju rätt lurig eftersom jag såklart vill köpa mat med hög kvalité och mer än gärna eko. Och skräp är ju betydligt billigare än vad näringsrik mat är. Men jag tänker att det ändå kanske finns lite att skära ner på. Jag skall se det som en utmaning och kanske bli lite bättre på att strukturera mina matinköp helt enkelt. Återkommer med en utvärdering längre fram!

/Anna

2 reaktioner på ”Hur det går med mitt köpstopp”

  1. Har just köpt en bok som heter “portionen under tian”. Bra för dig, din plånbok och planeten. En kompis kompis som skrivit. Kanske en grund plus ytterligare protein? Vegetarisk mat. Bläddra gärna i min först! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!