Odla positiva tankar

Med att “odla positiva tankar” menar jag lite som att så det där lilla fröet nu på vårkanten. Ge fröet förutsättning att växa genom att sätta det i jord, vattna och ge det solljus. På samma sätt föreställer jag mig att man kan så en liten positiv tanke, ge den kärlek och uppmärksamhet för att låta den växa och bli större och starkare.


En liten positiv tanke kan vara att du vill må bättre än vad du gör idag. Ge din tanke lite nyfiken uppmärksamhet så kan du finna vad det är du ska ge dig själv mer av. Är det att påminna dig själv att du är värdefull, att du inte är ensam eller… Vad det än må vara så tänk det och låt dig själv växa. Låt dina positiva tankar växa.


Jag skulle tro att det är omöjligt att inte tvivla på sig själv eller sin omgivning då och då. Att ibland känna ångest eller oro ingår i hur vi människor fungerar. Dock upplever jag att vi många gånger fastnar i tankebanor och negativa spiraler som inte gynnar oss. Att då istället försöka uppmärksamma de där tanke-bovarna som i längden får oss att må dåligt kan göra att vi skapar möjligheter till att så ett nytt värdefullt frö.


Förlag på positiva tankar

  • Jag är värdefull precis som jag är
  • Jag är värd allt som är bra
  • Jag får njuta
  • Jag är värd att älskas

Och vad passar sig inte bättre än nu på våren att så lite mer positiva tankar i hjärnan.

Does it make sense?

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!