Hitta din inre balans

Hejsan svejsan!!

Ett av våra fokusområden denna höst är att sträva efter ett mer balanserat liv. Bättre balans inom oss själva men också i vår vardag och i våra relationer. Att fokusera på balansen ser vi som ett sätt att ha kontroll över våra egna liv. Strävan efter ett mer balanserat liv är ett pågående arbete som rätt ofta behöver bejakas för att vi ska ett gott välmående. Vi har båda rätt lätt kan känna att vi mer eller mindre hamnar i obalans om vi inte lägger tid på stillheten.

Vi upptäcker rätt ofta att vi är i behov av att varva ner och hitta tillbaka till stillhet och medveten närvaro. Ibland händer det att vi slungas in i ekorrhjulet där aktivitet efter aktivitet sker utan någon riktig återhämtning. Stressen pågår allt för länge och vi känner att vi är i behov av vila och stillhet. Detta fokusområde handlar om att varva ner och ta kontakt med oss själva.

Vi tror att både du och vi behöver fundera lite kring vår inre balans. För när våra tankar, kropp och känsla är i obalans kommer också vår omgivning uppfattas som rörig och stressig. Hittar vi en bättre inre balans kommer livet runt om oss också kännas mer balanserat och lugnt. Så lägg gärna lite fokus på din egen insida för att få lite klarhet vad du själv behöver… som enskild individ behöver för att uppleva balans.

Vad som hjälper vår inre balans:

  • Naturen! Naturen får oss att känna balans men också sortera bort allt runt om oss för att se klarare på oss själva.
  • Meditation är också hjälpsamt för att grunda oss, hitta tillbaka till oss själva och observera vad som sker inom oss.
  • Våra morgonrutiner. En stund på yogamattan där vi får starta dagen i harmoni och stillhet för att ta med en känsla av lugn in i resten av dagen.
  • Träning och rörelse är vi också i behov av för att må bra och känna högre balans. Här stärker vi våra kroppar och utsöndrar härliga endorfiner.
  • Stanna upp och ta några medvetna andetag. Detta är ett riktigt lifehack som verkligen hjälper oss under hela intensiva dagar.

Kanske kan du fundera lite på vad just du behöver för att finna en högre balans inom dig själv. Se om du kan lista ut dina verktyg och rutiner som kan hjälpa dig i din vardag. Ta en paus i eftermiddag/kväll och fundera för en stund vad dina behov är.

//Anna & Matilda

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!