Tillbaka på gymmet

Vad jag hela tiden kommer tillbaka till när det gäller hälsan är balansen. Balansen mellan aktivitet och vila. Mellan yin och yang. Det ena är helt beroende av det andra för att vi skall må bra. Där tror jag en av de viktigaste nycklarna när det gäller hälsa ligger. Att varva och inse att för mycket eller för lite av det ena eller andra leder till obalans.

Det här är inte helt enkelt men jag tror att jag har hittat den bästa kombinationen för just mig. Jag varvar långsam, mjuk och stöttande yinyoga med tuff, snabb, tung, hård och svettig crossfit. Och jag märker på en gång att att det inte blir riktigt bra om det blir för mycket av den ena och för lite av den andra.

Jag har tränat crossfit regelbundet de senaste fem åren och även om utvecklingen har gått långsamt så har den hela tiden och framåt. Jag har haft rätt tur som har klarat mig från skador och har inte drabbats av några större motivationsdippar. Tvärtom har jag hela tiden tyckt det varit roligt och känt mig inspirerad till vidare utveckling inom sporten. Men nu under våren har min kropp inte riktigt varit med mig. Jag har en armbåge som har bråkat och en menisk som troligen har gått sönder. Det har gjort att jag har blivit väldigt begränsad i vad jag har kunnat göra och inte. Detta i kombination med en energinivå som inte har varit så hög har gjort att träningen inte flutit på som vanligt. De tre senaste veckorna har jag rent utav inte ens varit på gymmet. Just det där har skrämt mig en smula då jag är livrädd att tappa min träningsglädje.

Så idag var det comeback. Såååååå skönt även om kroppen var segare än någonsin. Som jag ser det så kan man välja att deppa ihop för det eller så kan man välja att bli inspirerad och motiverad och jag väljer det senare. Nu mina vänner är det sikte på fornstora toppformen och gamla personbästa. Jag inser att vägen kommer vara trög och motig. Det kommer vara tungt och jag kommer vilja ge upp. Men neverever att det kommer hända. Crossfit är ju något av det roligaste jag vet så här och nu startar jag om. Nytt blad. Mot tyngre vikter, mot snabbare tider. Och det skall bli så roligt!

/Anna

4 reaktioner på ”Tillbaka på gymmet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!