Vad jag drömmer om

Något som har blivit rätt tydligt för mig de senaste åren och det senaste halvåret i synnerhet är min längtan efter att leva ett enklare liv. Med mer frihet, mer tid över att vårda mina relationer med nära och kära och att uppleva allt det där som min själ längtar efter. Och ett liv med mindre prylar, saker, behov av pengar. Mindre ekorrhjul. Mindre störande surr…

Därför har jag satt upp ett rätt tydligt mål. Om fyra år så fyller jag femtio år. Då är jag halvvägs in i livet och då har jag troligen inte några hemmaboende barn längre. Då skall jag ha downshiftat rätt ordentligt tänker jag. Fyra år kanske låter som en evighet men jag inser att en sådan livsstilsomställning är svår att genomföra under en vecka. Jag tror att det bästa för mig är om processen får ta lite tid. Att det får gå lite stegvis.

Absolut först på min lista ligger att flytta till ett billigare boende. Min hyra är min tveklöst största utgiftspost så där finns mycket att göra. Där finns ju tusenlappar att spara varje månad. Jag tror nämligen att den enda rätta vägen att gå är att skära ner på de fasta kostnaderna. Och det rejält. Det som sätter käppar i hjulet är att det verkligen inte är något överflöd bland billigarare boenden i Alingsås där jag bor. Menmen, jag jobbar vidare på den pucken. Steg två är att göra sig av med prylar. Mindre saker är lika med mindre energi att ta hand om dem, mindre plats att förvara dem och minskade utgifter att köpa nya när de gamla går sönder eller blir utslitna.

Min plan är att ni skall få följa med på den här livsstilsförändringsresan och jag har fler konkreta mål som jag kommer att dela med mig av framöver.

De tankefällor som jag tror att det är lätt att hamna i när man vill göra en stor förändring i sitt liv är att det på något sätt skulle vara försent. Jag är för gammal, det tåget har redan gått… Tänker du så så sluta genast med det. Så länge man lever finns det tid över. Punkt.

Vanligt är även att vi fastnar i tankar som ”jag skall bara…” Vi skall bara tjäna lite mer pengar först, vi skall bara gå ner i vikt, vi skall bara ta oss ur en dålig reaktion osv. Sluta vänta. Bara gör. Nu. På en gång om det är det du önskar. Undanflykter är inget annat än rädsla.

Vad skall nära och kära tycka? Folk kommer att tycka att jag är galen… Skit i det. Följ ditt hjärtas innersta längtan och dina nära och kära kommer stötta dig. Annars får du ta ett rejält snack med dem. Dock inte fel att lyssna på deras kloka tankar och råd. Såklart. Men samma där. Låt inte andras rädslor sätta käppar i hjulen för dig.

Och slutligen. Om du tänker att just dina drömmar inte är viktiga. Att du är egoistisk och tänker på ditt välmående i första hand. Lägg av med det. Det är ditt liv, och det troliga är att du bara får ett. Lev det då fullt ut utifrån din egen passion och din egen längtan.

Så, vad längtar du efter. Funderar du på det ibland? Lever du ditt liv på rutin eller går du på i den riktning som kommer ta dig närmare ditt mål?

/Anna

2 reaktioner på ”Vad jag drömmer om”

  1. Mmm, svårast är nog att inte fly till undanflykter oavsett om det gäller stora saker, eller lite mindre. Ska bara XX först ?

    1. Men eller hur. Så himla enkelt egentligen men ändå så sjukt svårt. Tänker att nu har vi kört den halva livet. Varför inte byta taktik nu? Det kan ju inte gärna funka sämre iallafall ?? Pöss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!