Leva närmare naturen

För ungefär ett år sedan var jag med på en guidad meditation där syftet var att hitta våra dolda drömmar i livet. Det där som vi kanske inte redan tänkt på. Något nytt, som legat gömt. Direkt när meditationen var klar skulle vi skriva ner en mening, den första som dök upp i medvetandet. Jag skrev och blev lite förvånad när jag läste vad jag skrivit:

Att få leva mitt liv i balans, nära naturen, tillsammans med dig…

Den var jag inte direkt beredd på. Det är klart att jag alltid har uppskattat naturen, men jag har inte förstått hur viktig den är för mina drömmar och mitt välmående. Så sedan dess har jag försökt bejaka min önskan och börjat lära känna naturen sådär på riktigt. Att se den och att känna den. Att förstå den. Det kanske låter flummigt, men det har gjort så mycket för mitt välmående. Att gå ut i skogen och tanka syre. Att sätta sig vid en sjö och insupa storheten i allt det blå. Att krama ett träd…

Så helt i linje med det så gjorde jag någonting förra veckan som jag aldrig gjort tidigare. Jag valde bort sol- och bad semester till förmån för en vecka i fjällvärlden. Och även om vädret kanske inte visade sig från sin bästa sida så var det några härliga dagar. Och jisses vad energi det gav. Efter en extremt utmanande vinter och vår med alldeles för låg energi så var det en underbar känsla. Att varva ner huvudet och bara låta fötterna göra jobbet. Trampa på med ena foten framför den andra, i tystnad. Det gör mycket för oxytocinnivåerna i kroppen.

Forskning visar tydligt att vi människor mår bättre av att tillbringa tid ute i naturen. Blodtrycket sjunker, oro minskar och välmåendet ökar. Kanske att det kan inspirera till mer utomhusvistelse för fler än mig?

Lär återkomma i ämnet!

/Anna

4 reaktioner på ”Leva närmare naturen”

 1. Förstår precis vad du menar… Det har varit en resa mentalt att leva husvagnsliv och naturen runt omkring mig hela tiden. Kontakten med naturen ger mig inre kraft. och frid därför blir det en ny utmaning att flytta in till stan men dock så har jag bara 20 minuter hit så det ska nog fungera.
  Jag älskar enkelheten och att få se, höra, känna natur och djurlivet från ett större perspektiv

  Kram Lotta

  1. Jag kan tro det. Det blir ju lite bakfram att flytta från allt det härliga du bor i nu. Men ni får hitta andra vägar. Njutningen kanske blir än större när ni väl kommer ut sedan. Kraaam

   1. Ja det blir ju det, planen var ju något helt annat men nu är den ju köpt och möjligheterna för mig att orka arbetspröva är större då det tar för mycket energi att åka bil leta parkeringar osv.. Så vi provar och se vart det leder… Allt är möjligt

    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!