Hur viktig är återhämtningen?

Vi möter dagligen människor som känner sig trötta och kanske till och med utmattade. Ofta får man höra något i form med “jag känner mig helt slut, men det blir bra. Det känns som varenda en är rätt slutkörda nu”. Känner du igen dig? 

Och så här är det, vi lever i ett otroligt tufft samhälle som driver på oss att konstant prestera mera och bättre. Vi ställer höga krav på oss själva och varandra. Vi är stora delar av dagen uppkopplade och tillgängliga. Alltid i beredskap. Frågan är då… När vilar vi, när tar vi paus och när återhämtar vi oss? Jag tror att det främst är under natten när vi sover. Andra tillfällen prioriteras bort. Vissa kanske är nöjda med detta och lever ett hälsosamt liv. Medan andra behöver prioritera sin återhämtning mer för att inte konstant känna sig helt utpumpade och slutkörda. 

Kanske känner du att din livsstil inte är hållbar. Du kanske inser att du behöver varva ner, ta det lugnare och kanske till och med prioritera om. Det är just detta som återhämtning handlar om, att hämta kraft och energi. Om du väljer att ta in återhämtning i din vardag kommer du märka skillnad i ditt mående. Du kommer upptäcka dina tankar och känslor på ett nytt sätt, det kommer att påverka ditt fokus, din kreativa sida och hjälpa dig att ta klokare beslut. Och vad skulle detta kunna leda till? Min upplevelse är att jag blivit en lyckligare människa sedan jag började prioritera min återhämtning. Min upplevelse av lycka har inte med min prestation att göra utan det är på grund av mitt inre. I nuet finns mängder av saker att vara lycklig över och känna tacksamhet för. När du är uppmärksam kommer du att se det. 

Lite praktiska tips till dig som vill prioritera återhämtning i din vardag. Fundera på vilken tid under dagen det skulle passa för just dig med vila. Är det på morgonen innan dagen drar igång eller kanske på kvällen innan du går och lägger dig? Eller har du möjlighet till korta stunders paus mitt på dagen. Du får helt enkelt välja en tid som passar in i ditt liv. Det beror också på vad just din bästa återhämtning blir. Det kan vara en skogspromenad, yoga, meditera, skriva dagbok, stänga av telefonen. Vad som helst som får dig att pausa och vila. Mitt bästa är just nu att meditera vilket hjälper mig i min livsbalans. 

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!