Vilken typ av träning blir du glad av?

Vi pratar ju mycket om hur stillhet, återhämtning och vila genom att få ta mer plats i våra dagliga liv, kan bidra till ett ökat välmående. Det är så viktigt att inte bara skynda, stressa, klämma in och skynda lite till hela tiden. Utan hitta stillheten lite oftare. Meeeen, det innebär såklart inte att vi inte skall vara aktiva. Tvärtom. Vi mår ju såklart inte bättre om vi är i stillhet hela tiden. För att nå balans så måste vi ju såklart röra på oss också. I regel behöver faktiskt de flesta träna och röra sig mer än vad de gör också. Vi behöver alltså balans mellan aktivitet och vila. Balans mellan yin och yang. 

Att vi behöver aktivitet, låta pulsen gå upp, låta hjärtat jobba och utmana våra muskler är precis lika viktigt som att hitta stunder för återhämtning för vårt välmående. Och då är tricket att hitta en träningsform som du verkligen tycker om. Som gör att du blir glad. Som utmanar dig lagom och som passar din kropp och dina behov. Det här är en utmaning för många, när motståndet över att komma iväg och träna är så stort att det inte blir av så ofta som kroppen skulle behöva för att må bra, vilket dessutom bara leder till dåligt samvete och dålig orkeslöshet. 

Hmmm, hur göra då? Ja, pröva sig fram kanske? Troligen har du någon form av ide av vilken form av träning som skulle passa dig. Kanske har du en del saker du inte behöver testa för det har du redan gjort. Jag menar, har du signat up på diverse gymkort vid flera olika tillfällen och fortfarande efter flera år inte är inne i en regelbunden träning så kanske gymträning inte roar dig såpass mycket att du prioriterar det. Och då verkar det ju fånig att gå på den en gång till. Då kanske det är läge att testa någonting annat?

För min del så är det bara en form av fysisk utmanande träning som gäller sedan drygt fem år tillbaks. Och det är crossfit. När jag hittade träningsformen så var det som att hitta hem. Den uppfyller alla mina krav. Jag blir starkare, jag får bättre flås. Träningsformen utmanar mig att bli bättre på nya saker hela tiden och bjuder på ständig variation. Inget träningspass är det andra likt. Den tvingar mig ständigt utanför min comfortzon vilket gör att jag är betydligt modigare idag än vad jag var för fem år sedan. Och. Framför allt. Det är roligt! Hela tiden. Under de här lite dryga fem åren så kanske det har varit en handfull pass som varit tråkiga. Och detta gör att motståndet att gå iväg till trängen i princip är helt eliminerat. Vilket gör att träningen blir av. Och det är ju faktiskt det allra viktigaste. 

Så vad jag vill komma till är att är du vilse i träningsdjungeln och inte vet vad du skall pröva så kan jag (vi båda faktiskt, vi tränar tillsammans Matilda och jag) varmt rekommendera crossfit! Det är rent utav något av det roligaste vi vet!

Vad tränar du? Vad har du för bästa tips att bjuda på när det kommer till att träningen faktiskt skall bli av?

/Anna

4 reaktioner på ”Vilken typ av träning blir du glad av?”

  1. För mig har löpning varit en bra “hjärnrensare” under många år. Att på egen hand ge sig ut i naturen och bara vara med sig själv.
    Nu på gamledar har även jag, efter påtryckning av mina barn och barnbarn, fattat tycke för Crossfit , som en allsidig träningsform.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!