Morgonrutiner för att skapa ett tryggare du

Att vi älskar att starta dagen långsamt och är suckers för sköna morgonrutiner är det knappast någon som har missat. För oss har det här inneburit en enorm skillnad för vårt välmående att starta dagen i stillhet istället för i hundra knyck. Så här kommer några förslag på hur du kan börja din dag på ett skönare sätt.

-Uttryck tacksamhet för tre saker i ditt liv just nu. Det kan exempelvis vara att du sovit gott, har någon viktig person som betyder lite extra eller att du upptäckt någon bra låt. Det kan vara allt från små till stora saker. Detta hjälper dig att uppskatta det som försiggår i nuet och att du vill ha det som du redan har. Att jaga efter det som du inte har utmanar dig när du vill känna trygghet. 

-Sätt din intention för dagen. Detta hjälper dig att rikta ditt fokus på vart du vill med din dag. Det kan vara att andas djupa härliga andetag, att släppa taget om något eller behålla lugnet. Välj det som passar dig. Föreslår att skriva ner det så att du blir påmind. Om din riktning är färdig innan du släpper in omvärlden har du lättare att hålla ditt fokus och inte dras med av andras riktningar. 

-Ta tio djupa andetag, in och ut. Andetaget hjälper dig att landa i kroppen och kroppen hjälper dig att vara här och nu. Det är i nuet allt händer. Le utan att ha en anledning. Detta sätter tonen för din dag, det är du värd! 

/Matilda

2 reaktioner på ”Morgonrutiner för att skapa ett tryggare du”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!