Att njuta på vägen

“Att njuta på vägen” mot något har blivit så viktigt för mig. Har själv glömt att njuta av själva resan, har hamnat i ett läge där jag bara ser framåt och endast framåt. Det är ju så lätt att fastna i huvudet på sig själv och endast se riktningen. Men stopp där, det är själva resan som är det fantastiska. Att få njuta av känslorna, tiden här och nu och de små stegen där vi lyckas. Det är ofta i processen som vi lär oss saker som vi sedan kan dra nytta av.

Att vara närvarande i nuet är inte helt lätt när schemat är fullspäckat och man ränner från det ena stället till det andra. Här har jag ett litet men så användbart tips till dig! Det är i de små stunderna mellan aktiviteter som du kan stanna upp och ta en paus. Till exempel på vägen till jobbet, på toaletten, på din rast, när du ska sätta på tvätten eller lämnat barnen på aktiviteten. Egentligen när som under dagen. Du stannar upp tar några djupa medvetna härliga andetag, får sänkt axlarna och ler för dig själv. Och känn tacksamheten för att du har dig själv.

Detta tips gör underverk för många av mina dagar. Om ditt mål riktar sig mot att få ett lugnare och mer stillsamt liv, du kanske är ute efter att dra ner på stressfaktorer, aktiviteter och saker som belastar dig mer än vad du vill och orkar. Bara denna insikt och detta beslut är ju helt fantastiskt! Något som är extremt njutbart i mina ögon och öron. Det kanske kan kännas helt omöjligt att genomföra. Men så länge du är bestämd och känner motivation så njut av din resa. Njut av att sätta upp dina delmål och njut av att genomföra dem. Dina riktningar och dina dagar är värdefulla!

Ett litet söndagstips när du sitter och planerar inför kommande vecka, skriv ner små roliga delmål/uppgifter som kommer förgylla din vecka. Ett av mina mål är att bryta ekorrhjulet så i  min almanacka ska jag bland annat skriva in: ta en promenad, yoga och meditera. Kommer bli lovely! 

Kramar i massor! /Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!