Att göra bokslut för att sedan blicka framåt

Vi pratade ju en del innan 2019 riktigt var slut om att göra bokslut med det gamla, innan det var dags att sätta intention för det nya. Och jag tänkte att jag skulle berätta lite hur det gick för mig. Eftersom jag ville ha gott om tid och kunna göra detta i lugn och ro blev det inte av förrän några dagar in på det nya året. Men jag hade lagt en del tid på att fundera på det tidigare så jag kände mig pepp och redo när jag väl satte mig.

Bokslutet över 2019 tog en hel del tid. De orden som jag satte för mig själv i början av året var mod, kärlek och acceptans. De orden var helt rätt då och jag har verkligen på riktigt haft användning av dem hela året. De har många gånger guidat och peppat mig. jag är glad att jag valde de orden, de var helt rätt. 

Eftersom 2019 var rätt turbulent och utmanande (jag blev sjukskriven för utmattning i början av mars och återgick till jobbet i början av juni och har trappat upp i arbetstid sedan dess) så var det en ganska känslomässig process att göra bokslut. Men så nödvändig och medan jag skrev som en tok rann tårarna över både en och två gånger. När jag var klar så drog jag en suck av lättnad. Jag var så redo för att sätta tänderna i 2020.

Jag har flera i min närhet som är rätt föraktfulla när det kommer till det här med att sätta intentioner i livet, men för mig är det viktigt. Och att göra det på nyåret blir liksom lite extra symboliskt. Att göra bokslut och släppa gammal skit för att sedan sätta mål och blicka framåt. Det är ju som i vilken förening eller i vilket företag som helst. Verksamhetsberättelse och arbetsplan liksom. Man gör som man vill, men för mig är det ett viktigt steg i min utveckling. 

Hur gjorde jag då för att komma fram till min intention, min sankalpa, för 2020. Jo, jag fortsatte skriva. Jag började under rubriken Vad vill jag uppnå med 2020 i alla kategorier (familj, hem, vänner, jobb, företagande, pengar, hälsa, träning, näring, personlig utveckling och känslor) och fortsatte därifrån. Vilka gränser behöver jag sätta för 2020? Vilken känsla vill jag uppnå för 2020? Och så vidare. Tillslut landade jag i min intention för 2020 och slutligen i den affirmation jag kommer använda mig för att påminna mig om min intention så att jag inte kommer ur kurs.

Så. Min intention för 2020 blev såhär:

  • Att ge mig själv allt jag behöver för att nå en bättre hälsa. 
  • Att fortsätta sträva mot ett liv med mer frihet och lugn. 
  • Att lämna mer utrymme för glädje och passion.

Och den affirmation jag kommer använda mig av för att påminnas om vart det är jag skall blev:

JAG är värd allt som är bra!

Och vet ni? Det känns helt amazing. Att bena ut vart jag vill, vad som är viktigt och I vilken riktning jag skall gå. Att sätta ord på känslan som jag har i hjärtat. 2020 är året då jag själv är huvudperson i mitt eget liv och jag är värd allt som är bra.

Dela gärna med dig om du har satt någon intention kring det nya året och vad den är i så fall <3

Kram /Anna

2 reaktioner på ”Att göra bokslut för att sedan blicka framåt”

  1. Min intention kom till mig utan, något medvetet, funderande. Den 1/1 uppenbarade sig ”Du väljer”. Med en tyngd och energi så jag inte kunde värja mig. Dessa två ord har sedan dess varit närvarande i mig och gjort sig påminda i stort och smått. Märkligt och fint.
    Universum talade…. och fick ett ansikte ?
    Kram och lycka till fina du.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!