Att överleva februari

Det är kallt, det är grått och det är ärligt talat rätt tungt just nu. Det hjälper föga att veta att våren bara är några månader bort och att av erfarenhet ha lärt sig att det kommer bli både varmare och ljusare bara en har lite tålamod. Nej, just nu är det svårt att hålla hoppet uppe. Iallafall de jämngråa dagarna då det regnar iskallt regn på tvären. Då det är motigt att ens sticka näsan utanför ytterdörren. Sommarreserverna är sedan länge slut för de flesta av oss och vi minns knappt när det var solsken utomhus och vi inte frös. Naturen och alla växter behöver solljus för att överleva och på vintern så vissnar de, går i dvala för att sedan knoppa och blomma när solens strålar åter värmer. Men vi människor lever i en livscykel som ser likadan året om. Oavsett sommar eller vinter. 

Hur gör man då för att överleva? Eller ännu hellre, leva?

Visst kan kliv, kliv överlev vara en taktik. De strategier jag själv har utvecklat genom åren fungerar om målet är att överleva. Men om man vill mer än så? Hur sjutton maxar man livet i februari? Vad har ni för braiga tips att dela med er av? Hur gör ni för att leva livet fullt ut, även i gråaste februari? Hit me!

/Anna

2 reaktioner på ”Att överleva februari”

  1. Odla vet jag! I slutet på januari börjar jag. Tomaterna i kylskåpet får gå ner i en toalettrulle full med jord. Finare än så behöver det inte vara. Dom är nöjda med allt.
    Chilin och paprikan blir av med ett gäng frön de med. Dessa tre är helt utmärkta att ha i fönstret eller balkongen året om.
    Tomaterna är ivriga och resultatet ser man redan efter max en vecka även om februari inte bjuder på mycket solsken.
    När det börjar gro får jag tillbaka energin. Det finns inget bättre än ett litet frö som visar att det lever och vill ta plats.❤❤

    1. Åhhh, det där skall jag ta tag i redan till helgen. Hade liksom glömt vad härligt det är. Slängde fram lite groddar häromdagen. Bara för att få se att det växer ? Kraaaam och tack för bra tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!