En stilla stund på havet-Ett yoga pass för de yngsta

Tänkte jag skulle dela med mig av ett av de yogapassen som jag kör tillsammans med min dotter. Kanske har du också en liten som du vill yoga tillsammans med. Just detta passet är ett havsinspirerat pass som består av positioner som gestaltar olika djur som lever under ytan. Att introducera yogan för barnen på ett lekfullt sätt ökar intresset och förhoppningsvis kan detta ge er en stilla stund tillsammans då ni utforskar kropp och sinne. kan du och ditt barn tillsammans utforska kropp och sinne. Att yoga tillsammans med sitt barn är en fantastisk upplevelse.

Barn lever ofta i ett hektiskt liv och mår bra av att hitta balans mellan aktivitet och återhämtning. Små korta yogastunder kan vara en väg.

Så låt mig få guida er igenom detta pass. Du hittar det på Youtube:

Eller, om du själv vill guida ditt barn så gör du det istället. Inled genom att förbereda ditt barn på vad ni ska göra. Var gärna lite lekfull och ha inlevelse under passet. Ex. ”Skepp å hoj! Idag ska vi ta vår båt ut på havet, det finns några vänner som vill träffa oss”. Vill du sedan dikta upp en berättelse kring de olika djuren så gör du det, eller så gör ni övningarna en efter en. Känn av och se hur länge sit barn orkar stanna i varje position. Det skall inte kännas jobbigt utan lustfyllt och skönt.

Sköldpaddan
Krabban
Hajen
Sjöstjärnan

Avsluta: Genom att ligga kvar i sjöstjärnas position men lägg händerna på magen. Fråga om hen kan känna hur magen växer och blir större när hen andas in. Berätta gärna att det är för att våra lungor fylls med luft. När ni andas ut igen sjunker magen ihop och detta är för att lungorna töms igen. Andas in och ut några gånger. Väck försiktigt och varsamt era kroppar. Tacka ditt barn för en härlig stund tillsammans!

Namaste Matilda

1 reaktion på ”En stilla stund på havet-Ett yoga pass för de yngsta”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!