Checka in dig själv

Hur mår du där ute? Hur mår du egentligen? Sådär djupt inom dig… 

Nu har de flesta arbetat ett tag och börjat komma in i vardagslivet igen. Jag tror att det är extra lätt att tappa och glömma bort att checka in sig själv när livet drar på i ett högre tempo. Vi har vilat upp oss under sommaren och är ofta rätt taggade på att kicka igång inför hösten. Kanske upplever du ett gött flyt i tillvaron eller så har det helt åt andra hållet… Inte alls en känsla av att vara redo för hösten. Hur som helst tror jag att både du och jag vandrar runt allt för ofta utan att stiga ur vår autopilot för att varva ner och prioritera den återhämtning vi behöver. 

Ta en stund tillsammans med dig själv… var nära dig. Lyssna inåt och se vad som försiggår i ditt sinne och kropp. Kanske kan du känna vilken känsla som finns inom dig. 

“Ibland är det så skönt att ha en egen stund, ge sig tid att känna in var man har sin grund. Man kan bara stilla vara, kanske rentav meditera. Eller upptäcka något nytt, ge sig ut och promenera. Skämma bort sig lite grann, pyssla om sin trötta kropp. Och hitta den där känslan av glädje, tro och hopp. Att väcka den där lusten som gör en kreativ. Så man känner att man lever och är nöjd med detta liv.” – Siv Andersson 

Tyckte att detta citat var passande i sammanhanget. Författaren lyfter bland annat stillheten och balansen för att hitta glädje och energi i livet. För detta missar vi många gånger. Vi gasar gasar gasar järnet ända till att det tar stopp. Vilan och återhämtningen kommer på tok för sent. När vi är alldeles för utpumpade och matta. 

Kan du hitta strategier för att känna en större balans mellan aktivitet och stillhet? Handlar det för dig om att sätta gränser, andra prioriteringar och rutiner? Eller ta tag i att schemalägga stillsamma stunder? Vi alla är olika och har olika behov så se vad du behöver mer av. Vad behöver just du för att skapa din balans för att ha/få ett gott långsiktigt välmående? Det är bara du som kan skapa din balans och ta ansvar för DITT liv. 

Se det fina som kan ske inom dig när du hittar din balans och harmoni. Se vilken glädje och kärlek du kan uppnå att känna om du bara ger dig den tid du behöver. Att känna sin inre kraft och styrka är vi alla kapabla att känna. 

Jag tror att om du bara ger dig själv tid att reflektera kommer du hitta olika lösningar för att skapa din allra bästa höst. För det är inom dig som visheten kan växa och blomstra. Så HUR mår du? 

  • Sitt eller ligg ned, se vad som känns bäst. Öppna eller slutna ögon
  • Känn ditt andetag för en stund
  • Vandra med uppmärksamheten i kroppen, från tå till topp. Lägg märke till förnimmelser, pirr och känslor. 
  • Vart vandrar tankarna iväg till. Försök att inte fastna utan föreställ dig hur tanken glider iväg som ett moln. Vad dyker upp härnäst…
  • Avsluta med att fokusera på ditt andetag en stund innan du varsamt kommer hur din stilla stund. 

Varma kramar 

// Matilda

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!