Disciplin till att skapa rutin till stilla stunder

Hej fina du! Hoppas att du mår bra där ute! Jag tänkte skriva lite om disciplin till att skapa en rutin till en stund med dig själv. En stund av stillhet och lugn där du har chansen att titta inåt. I din kropp, i din tanke och i din känsla just i stunden.

Detta tror jag är en stor svårighet för många av oss. Vi har svårt att hålla disciplinen för att kunna skapa en ny vana. Vi hittar på undanflykter och skyller på ditten och datten för att slippa. Men varför? När vi egentligen vet att just denna nya rutin hade varit nyttig och bra för oss? Varför flyr vi?

Jo så här tror jag, jag tror att vi innerst inne flyr från att känna efter vad som faktiskt sker inom oss. Kanske är du rädd att möta på obehag eller starka känslor. För just det kan denna typ av träning göra. Mindfulnessträning kan väcka starka och obehagliga känslor och att möta dem är en del av träningen. 

Det kan vara att du länge undvikit att känna efter eller att det ligger en gammal händelse eller trauma som inte fått bearbetats. Vad som är viktigt att ha med sig när dessa känslor dyker upp är att ha en god medkänsla till dig själv, en kärleksfull attityd! Det är okej att inte vara okej!

Ett litet men så användbart tips från mig till dig när du börjar tvivla: Återkom till ditt varför. Varför du vill få in denna nya vana eller rutin? Eller vad ger det dig att få till träningstillfällen? Så fort du märker att du argumenterar i tankarna. Ta fram ditt varför!

Ett annat hett tips är att skapa en plats, en mysig och skön plats att sitta/ligga på som du kan befinna dig på när det är dax för din stilla stund. Bestäm också gärna en tidpunkt på dagen som passar in i ditt liv att skapa en ny vana. Kanske behöver/kan du plocka bort något annat under din dag för att ge dig själv kärlek och omsorg?

Lycka till! Och återkoppla gärna med dina tankar och erfarenheter

//Matilda

1 reaktion på ”Disciplin till att skapa rutin till stilla stunder”

  1. Pingback: Att hantera starka känslor och obehag – Studio Stilla

Kommentarer är stängda.

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!