Våra fem bästa sätt att starta dagen på!

Våra fem bästa sätt att starta dagen på, som passar att göra på morgonen! Älskar att starta dagen i närvaro och långsamt tempo. Att känna in oss själva och vår egna kropp är en förutsättning för att vi ska må bra och vara lyckliga. Det är som om vi skiftar fokus och riktar oss till det som är viktigt för oss just nu. Så här kommer våra bästa tips som passar att göra på morgonen. Kanske är du sugen på att pröva något nytt och få inspiration för att skapa dig en härlig start på dagen?!

1. Meditera! Absoluta topp 1 på listan. Sätt dig ner på en kudde, på en stol eller på sängkanten. Vad som en passar dig. Slut ögonen och bara var i några minuter inom dig själv. Stressa inte in i omvärlden det första du gör. Ge dig själv lite tid för att känna in din kropp, din känsla och ditt sinne. Vad är det som rör sig inom dig? Bara observera och lägg märke till din insida.

2. Medvetna rörelser, att röra sig långsamt och försiktigt, att lägga märke till vad som händer i kroppen när du böjer, sträcker och vrider kan vara ett sätt att lägga märke till din egna kropp. Se om du kan låta kroppen röra sig så som den vill utan att du säger till den vad den ska göra för rörelse.

3. Skaka kroppen, sätt på en nice låt som du tycker om och börja skaka kroppen, ut i händer och fingrar, armar, ben och rumpa, axlar och nacke. Skaka varenda del i kroppen. Se om du kan uppmärksamma vad som händer i kroppen, kanske någon skillnad innan och efter allt skak? Ofta brukar vi uppleva en riktigt skön känsla i kroppen!

4. Tacksamhetsdagbok, asså detta lifehack är något av det bästa vi vet för att skifta från det mer negativa till det positiva mindsetet. Tanken är att skriva några saker som du känner dig tacksam över. Det kan vara någon i din närhet, en känsla, dina andetag, en sak, en erfarenhet… det kan egentligen vara vad som helst. Bara det är något du gillar och känner om så en liten tacksamhet över. Gör detta några veckor och du kommer märka stor skillnad!!

5. Gör små handlingar som du vet att du mår bra av. Drick ett glas vatten för att ge kroppen vätska, tvätta ansiktet med den där goa rengöringen och efteråt applicera mjukt på din kräm eller säg några vackra ord till dig själv; jag duger precis som jag är, jag har precis allt jag behöver för att vara lycklig, jag förtjänar lycka och kärlek. Ta det som du tror på och KÖR! Du kan behöva bestämma dig flera gånger för att få det till en rutin.

Visst vill du starta dagen på ett mer behagligt sätt?! Välj i alla fall en sak som skulle vara möjlig att göra för dig själv och ditt välmående! You can do it!

//Anna & Matilda

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!