Morgonmeditation

Hur gör du på morgonen när du vaknar? Börjar du direkt med att skrolla på telefonen eller stiger du ur sängen går direkt ut till köket och tar en kopp kaffe, hoppar in i duschen eller drar du på dig kläderna på en gång och sen in i badrummet för att borsta tänderna?

Går du direkt in i ett automatiskt agerande utan att ta direkta medvetna val? Fundera gärna på hur din morgonrutin ser ut och om du skulle vilja förändra något. Själv föredrar jag att starta dagen i ett långsamt tempo, gärna med lite tända ljus, lugn musik, en skön meditation, skriva tacksamhetsdagbok och sen med ett leende på läpparna går jag vidare in i min dag.

På morgonen är kroppen och sinnet fortfarande lugnt och harmoniskt, du är inte fullproppad med massa intryck från omvärlden och du har möjligt att börja dagen som ett oskrivet blad i en bok. Du har här också förutsättningar att starta dagen långsamt och fridfullt som kan sätta prägel på resten av din dag.

Fler fördelar med morgonmeditation:

  • Ökar energin i kroppen
  • Ökar fokus och koncentrationsförmåga
  • Minskar stress, oro och ältande
  • Ökar kreativiteten
  • Tränar upp förmågan att koppla på lugn-och ro systemet

Men hur gör jag? 

Du kan välja att köra guidade meditationer, finns många att välja på på nätet. Vi på Studio stilla har några meditationer du kan testa som ligger på Youtube. Du kan också testa att spela en lugn spellista med musik samtidigt som du styr uppmärksamheten på det du önskar, kan exempelvis vara ditt andetag, dina känslor eller kroppsliga förnimmelser. Börja med att meditera 5 min varje morgon, öka med tiden och jobba dig upp till 10 min.

Sitta eller ligga ner? 

Känn efter vad som känns bäst på morgonen när det är dags att meditera, känns det bäst att sitta på en kudde på golvet eller känns det bäst att ligga ner på din yogamatta? I början kan det kännas svårt och nästan lite tufft för kroppen att sitta då den inte är van vid positionen. Testa dig fram och se vad som fungerar för dig. Vill du sitta upp kan jag också tipsa om att sitta på en stol med fötterna mot golvet. Ge dig lite tid att hitta vad som är bekvämt, kan också vara olika olika dagar. 

Stort lycka till! //Matilda

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!