Min nya utmaning

Jag har ju tidigare berättat om min vilja att downshifta mitt liv rätt rejält. Och någonstans måste man ju börja. Så nu gör jag det. Idag går startskottet på riktigt. För att kunna nå mitt mål med en större frihet i livet måste jag först och främst hitta ett sätt att strypa mina utgifter. Och vad är bättre än att starta med ett köpstopp? Mindre nya prylar leder till mer pengar kvar på kontot och mindre tid och energi att ta hand om dem. Och som bonus är jag lite schyst mot miljön. Nu vill jag inte se mig som någon storshoppare direkt, men det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad på kontot eller ej. Min utmaning innebär att jag inte skall shoppa någonting mellan den 1:a augusti och den 1:a december. Det som är undantaget är mat, hygienartiklar, presenter och upplevelser. Sedan kommer jag göra även göra undantag om det är absolut nödvändning. Exempelvis, går mina träningsskor sönder tänker jag köpa nya. För de är liksom livsnödvändiga för min överlevnad 😉 Men inga nya kläder, ingen ny inredning, inga tidningar, inga böcker. Inte den minsta lilla ljuslykta liksom.

Jag börjar där. Så får jag utvärdera i december när jag är klar. Kan tyckas vara babysteps. Man kan ju köra betydligt mer hardcore än så. Men för min del känns det viktigare att jag lyckas med min utmaning och det att det ger mig självförtroende att lyckas istället för att sätta så skyhöga mål att det blir svårt att nå dem på en gång. Mål och delmål alltså. Går detta lätt och enkelt så är ambitionen såklart att sätta ännu högre mål nästa gång.

Fyra månader köpstopp alltså. Utifrån mina egna regler. För miljön, för mitt sparkonto, för det fysiska utrymmet hemma och för att på sikt nå mina mål om ett friare liv. Vad säger du? Sugen att hänga på?

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!