Vad gör jag på en söndag?

En vecka kvar på semestern innan det är dags att återvända till jobbet igen. Jag har haft en fantastiskt fin semester och jag har haft möjlighet att tillbringa mycket tid tillsammans med mina nära och kära vilket är det viktigaste för mig. Att ha min familj nära är det bästa jag vet. Jag har verkligen varit inne i ledighetsbubblan men nu, med en vecka kvar till jobbstart så börjar det så smått bli dags att planera lite bättre för kommande höst. Vissa saker (det mesta faktiskt) är jag grymt peppad på, men sedan finns det även en del saker i mitt liv som funkar rätt kass och som jag behöver ha nya strategier för.

Så idag tillbringar jag dagen här. Uppkrupen i sängen. Med mina böcker, mina pennor och med mina tankar. Jag varvar roliga uppgifter (plugga inför kommande yogakurser och sätta upp mål för framtiden) med lite mer utmanande uppgifter som att fundera på hur jag skall hantera min arbetssituation och fortsatta sjukskrivning. Jag är just nu sjukskriven på femtio procent och om min rehabplan håller så är jag uppe på hundra procent i arbetstid igen i mitten av oktober. Och att jag för andra gången i mitt liv i vintras, hamnade i ett läge där jag blev sjuk på grund av arbetsplatsrelaterad stress kräver inte så lite eftertanke. Never again säger jag bara. Så planen idag är att varva roliga, inspirerande och peppiga funderingar med lite mer utmanande.

Till min hjälp har jag införskaffat en helt magisk kalender/bok från Sporrong form. Planera för din lycka- En kalender för att hitta rätt fokus i ditt liv. Boken är inte bara väldigt vacker utan jag tror även att den passar mig som handen i handsken. Den fungerar som ett planeringsverktyg för att hjälpa till att skapa mer balans i livet och är ett långsiktigt verktyg för att jag skall nå mina mål och för att jag skall kunna fokusera på rätt saker. Kalendern innehåller flera olika verktyg och jag är grymt taggad att komma igång. Så nu sitter jag här med färgglada pennor redo att börja planera upp min höst. Jag har så mycket roligt att se fram mot och jag bara älskar att sätta upp mål och jobba mig mot dem. De tre arenorna som jag jobbar på är arbetslivet, privatlivet och mitt egna företag. Mål, delmål och strategier för dessa skall sättas på pränt för min erfarenhet är att jag blir extra taggad att nå dem om jag skriver ner dem. Såklart att jag kommer dela med mig mer om detta längre fram!

Hur brukar du göra? Skriver du också ner dina mål eller har du andra strategier för livet? Är nyfiken på hur andra gör så berätta gärna!

/Anna

Btw: Är sjukt glad och för att bloggen får mer läsare hela tiden och jag är väldigt tacksam för all hjälp ni vill bidra med att sprida den till andra. Tack snälla ni!

Jag delar alla blogginlägg på Studio Stillas Facebook sida. Så följ gärna den för att lätt se när bloggen är uppdaterad! Kram på er

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!