Hur skapandet kan hjälpa dig

Hejsan svejsan!

Hoppas att du mår bra trots alla omständigheter som du säkert berörs av. Sedan en tid tillbaka har intresset och lusten att skapa i makramé vuxit och blivit allt härligare. När jag började knyta i somras var det fokus på tekniken och det krävdes tid för att lära mig olika sätt att knyta. Nu när jag övat och prövat kan jag knyta lite allt möjligt men bland annat amplar och väggbonader bara genom att fantasi och inspiration från bilder. Detta vill jag inte att du ska uppfatta som skrytande utan mer som en inspiration till att hitta ditt sätt att koppla av sinnet.

Nu upplever jag ett härligt flow när jag är denna typ av skapande. När händerna får skapa efter ögats åsikt kan vackra ting skapas plus att jag får en stund av lugn i sinnet. För det är verkligen något som jag har användning av för mer lugn och balans i kropp och knopp.

När mitt sinne är på högvarv och är i stort behov av att varva ner så är skapandet ett av mina lifehacks för att fokusera på något annat för en stund. Exempelvis upplever jag som säkert du också att rådande pandemi känns väldigt påtaglig och det kan bli endel ältande. Detta påverkar vårt mående och vi kan vara i behov av att bryta alla ältande och oroliga tankar. Skapandet upplevs då extra tillfredsställande och skönt och tar mig tillbaka till nuet.

Jag verkligen längtar efter situationen med covid-19 pandemin ska bli bättre så att jag kan dra ihop en workshop i hur du kan knyta din egen ampel. För det vill du väl inte missa?! Håll ögon och öron öppna tills jag släpper dessa platser.

//Matilda

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!