Är du snäll mot dig själv?

Något vi båda slås av så gott som dagligen i möten med andra människor är hur många vi är som går igenom livet och inte är speciellt snälla mot oss själva. Tvärtom faktiskt. Många är på daglig basis rätt taskiga mot sig själva. Vi måste ha presterat i någon form först för att kunna “unna” oss. Vi tänker taskiga saker om oss själva och vi agerar inte som om vi gillade oss själva speciellt mycket. Kan du känna igen det?

Om du istället tänker på hur himla härligt det känns att vara riktigt snäll mot någon annan, en vän, en arbetskompis, en familjemedlem eller en främling. Att säga något snällt eller göra något snällt för någon annan kan göra oss alldeles varma inombords. Personen i fråga kanske inte ens behöver veta om vad du gjort, men tillfredsställelsen inom dig är såååå skön. Det finns forskning på att det är det som gör oss människor som allra lyckligast. Att vara snälla mot andra. Varför skulle du inte kunna få samma härliga känsla inombords när du gör något snällt för dig själv också?

Att börja lyssna på, och bejaka dina behov. Att börja följa din intuition, att göra bra val för dig själv. Av respekt och kärlek till dig själv. Varför är det så himla svårt egentligen? Vi tror att det till stor del handlar om att vi har fått för oss att det finns en motsättning mellan att vara generös och kärleksfulla mot andra och att vara det mot oss själva. Som om vi blev mer självcentrerade och självupptagna för att vi agerar mer kärleksfullt mot oss själva. Men självklart är det inte så. (Om det inte handlar om en psykiatrisk diagnos såklart, då är det självklart något annat). Tvärtom, om du lyssnar på och respekterar dig själv och försöker tänka vänliga tankar om dig själv istället för självkritiska så kommer det att sprida sig som ringar på vattnet ut i världen. Snällhet föder snällhet liksom. Alla kommer tjäna på det. Alla kommer må bättre av det.

Kärleken du känner för andra räcker till dig själv också. Vi lovar!

Väcker det några tankar eller känslor hos dig? Sätt dig gärna och reflektera över det en stund. Hur snäll du är mot dig själv egentligen! Vad skulle du kunna göra för förändring som hjälper dig med det?

Stor varm kram

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!