Vad är viktigt för dig?

Varje gång jag är ledig under en längre period, när jag hinner varva ner ordentligt, som man gör på semestern, då händer det magiska saker. Som på en given signal så börjar min hjärna jobba med andra tankar än vanligt. Den blir inspirerad och kreativ och jag bara älskar det. Aldrig är jag så pepp som mitt i en sommarsemester. Det är precis som om alla nya tankar får plats ordentligt när jag inte stressar runt i vardagen. Är det någon som känner igen sig?

I år var jag rädd att jag inte skulle få njuta av den känslan, eftersom jag har haft en rätt tung vinter och vår bakom mig med på tok för hög arbetsbelastning och tillslut även sjukskrivning på grund av stressrelaterad ohälsa. Mina energinivåer var rätt slut körda där ett tag och därför var jag rätt skraj över att inte skulle ges samma möjlighet som annars att känna den där härliga inspirationsboosten. Men faktum är att det har gått så mycket bättre än vad jag någonsin hade hoppats på och även om jag har en bra bit kvar till normala energinivåer så känner jag ändå av den. Kanske inte lika kraftig som andra gånger. Men ändå. Jag är positivt överraskad och väldigt tacksam över hur det går framåt.

När jag kommer i ett sådant kreativt flow så ser jag så mycket klarare på mitt liv, på hur jag vill leva det och på vilka förändringar jag behöver göra för att ta mig dit. Och jag älskar det! Att jobba med mig själv och mot mina mål ger mig så sjukt mycket energi och pepp!

Är det bara jag, eller fungerar du likadant?

Funderar du också på vad som är viktigt för dig? Om du ägnar dig åt rätt saker, omger dig med rätt människor? Känner du att dina handlingar tar dig närmare dina drömmar och mål? Eller travar du bara på framåt utan någon egentlig plan? Kanske du omger dig med människor som inte lyfter dig eller få dig att må bra. Eller så kanske du gör för många saker som du inte mår bra av, som gör dig mindre lycklig?

Vad är viktigt för dig? Kanske du kan vika en semesterdag (eller en halv) till att faktiskt fundera på det? Vad gör dig lycklig? Vad ger dig flow och energi? Vad får ditt hjärta att klappa lite snabbare? För jag tänker, att om vi inte fyller våra liv med sådana saker, vad är det då för mening?

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!