Varför är söndagen så viktig för mig?

Äntligen söndag! Här hemma har söndagar blivit en riktigt härlig dag. Detta har blivit en viktig dag för att avsluta och knyta ihop veckan som gått men också att förbereda inför kommande vecka. Det är en perfekt dag för lugn, kärlek och harmoni. Jag kommer här dela med mig av mina bästa tips för att skapa en härlig energi i knopp och kropp. 

1. Ladda upp med en riktig mysfrulle

Jag älskar att äta en extra god frukost denna dag. Att ta lite extra tid på sig att förbereda är inte helt fel. En kopp te, en shot, gröt eller nygräddade våfflor tillsammans med tända ljus är inte att underskatta. Sitt gärna lite extra länge kanske tillsammans med ett gott sällskap, en bok eller ett poddavsnitt

2. Meditation

För dig som har barn i hemmet och vill ha en stund för dig själv kan det vara en fördel att ta denna punkt före frukosten. Tänd ljus, sätt dig bekvämt och slut ögonen. Andas. Andas långsamt och mjukt. Att sträcka på kroppen i egen takt i olika positioner är ett utmärkt sätt att väcka kroppen. Mer om detta kan du läsa HÄR. I min morgonrutin brukar jag också skriva tacksamhetsdagbok, reflektera kring veckan och skriva ner vad jag ska ta med mig in i den nya. 

3. Träna

Att ta en promenad i naturen, köra ett flås pass eller lite skön yoga brukar stå med på söndagsschemat. Jag tycker det är så härligt när kroppen får jobba och huvudet stängs av. Och boosten man får efteråt är ju helt magisk! 

4. Att boosta sig själv

Vad passar alldeles perfekt efter ett gött träningspass denna dag? Jo, en härlig dusch med hårinpackning och kroppsskrubb. Älskar också att köra ansiktsmask, måla naglarna och annat smått och gott för att få en härlig känsla. 

5. Att plocka i ordning

Det ger mig en lugnande och tillfredsställande känsla när saker och ting ligger på rätt plats och när det är rent och fint hemma. Gärna städa köket lite extra, tvätta och vika kläder och lakan, storhandla m.m. Energin i hemmet är on top efter detta! 


Dagen fortsätter i stillhet och jag känner mig mer än redo inför en ny vecka! 

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du stå med på vår maillista?

Signa upp dig på vår maillista och för inspirerande och peppande mail från oss till dig lite då och då!

Vi delar våra bästa tips, tankar och nyheter för att hjälpa dig att leva ditt bästa liv!